"

Leverans, frakt & retur

All Frakt kostar 61,50:- inom Sverige

Vi använder Posten som leveranspartner.

Normalt skickas din leverans samma dag som din beställning eller dagen efter - vi gör vårt yttersta för att få iväg ditt paket så snabbt som möjligt. Beroende på var du bor och mängden beställningar vi har att skicka ut så varierar dock leveranstiden mellan 1-5 arbetsdagar tills leveransen är hos dig eller på ditt utlämningsställe inom Sverige. Vi reserverar oss dock för att en vara kan ta slut. Vi förbehåller oss rätten att leverera varan inom de 30 dagar konsumentköplagen ger oss. Klarar vi inte detta har du självfallet rätt att häva ditt köp. Självklart blir du snabbt meddelad om varan är helt slut.

Om vi inte kan leverera inom avtalad tid kommer du som konsument att informeras utan dröjsmål om anledning till förseningen och ny leveranstid- Du har då full rätt att häva ditt köp om du den nya leverans tiden inte fungerar för dig. Självklart utan någon som helst kostnad.

Ångerrätt och öppet köp:

Enligt distansavtalslagen har du full rätt att byta till annan produkt, storlek, färg eller ångra ditt köp inom 14 dagar från det du har mottagit varan.

Ångrar du ett köp och vill returnera en vara så ska varan vara oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella prislappar, skyddspapper och plastpåsar. Retur och byte gäller tyvärr inte på bad- och underkläder.

Vi vill att du först kontaktar oss via mail. Där du förklarar anledningen till returen.

mailadress =  info@vivanilla.se   ange ämnet Retur.

Enklast och snabbast går det om du returnerar varan som vanligt brev.

Returer betalar  kunden själv.

När vi mottar din retur så krediterar vi dig. Har du betalat med kort, sätts pengarna in där igen och det tar normalt 2-3 dagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Vid en retur/byte behöver du då således enbart betala för de varor du eventuellt valt att behålla,  eventuell fraktavgift och ditt returporto. 

Skriv ordernummer, namn, telefon och mail. Önskar du byta så skriv i vilken artikel, vilken storlek samt vilken färg. 

Vi reserverar oss att önskad artikel kan sälja slut tills dess vi kan producera ordern.

Vi återbetalar kunder senast inom 30 dagar om man häver sitt köp, räknat från den dag då vi mottagit meddelandet. Om vi det handlar om en omleverans eller lagning av fel vid reklamtion så betalar vi tillbaka eventuella fraktkostnader inom 30 dagar från att vi tagit emot den reklamerade varan. 

RETURADRESS:  VIVANILLA

Kullagatan 32

25220 Helsingborg 

Reklamationer:

Även här vill vi att du kontaktar oss via e-mail .  info@vivanilla.se   Vid reklamation står vi självfallet för returfrakten. Vi inspekterar självfallet alla varor innan vi levererar, men visar sig produkten ändå vara skadad, defekt eller på annat sätt inte alls motsvara produktbeskrivningen, så vill vi att du meddelar oss så fort som möjligt. Vi skickar dig en retursedel med ett adresskort som du klistrar på ditt paket. Godkänns din reklamation så ersätter vi självklart varan eller, i de fall det är möjligt, lagar produkten. Ibland går det inte att ersätta varan och vi betalar då ut köpesumman inom 30 dagar. Vid eventuella tvister så följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vi löser inte ut gods som skickas till oss med postförskott eller efterkrav. Kund informeras härmed att ta del av de skötselråd som bifogas dels av oss samt de eventuella råd och den information som respektive leverantör bifogar sina produkter.

Strul med leveransen:

Om en försändelse inte anländer till dig så hör av dig till oss via e-mail så kan vi börja spåra upp försvunnet gods direkt. Vi förbehåller oss rätten att leverera varan inom de 30 dagar konsumentköplagen ger oss. Klarar vi inte detta har du självfallet rätt att häva ditt köp. Självklart blir du snabbt meddelad om varan är helt slut.

Ej uthämtad vara så sänds paketet i retur till oss av fraktbolaget. Denna kostnad, för närvarande 395 SEK, får då du betala och du faktureras för dessa kostnader samt administrativa tjänster

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att en artikel utan förvarning kan utgå ur sortimentet. T. ex kan en artikel sälja slut innan lagersaldot hunnit uppdaterats på webshoppen. Av tekniska skäl kan färgerna på hemsidan avvika något från verkligheten. Vi reserverar oss även för eventuella prisändringar och korrekturfel. Samtliga våra priser anges i svenska kronor inklusive moms. Gällande pris är det som anges när du gör din beställning.

Personuppgifter:

vivanilla är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas, dels för att du skall kunna handla hos oss och dels för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill Du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att skriva till oss via e-mail 

VÅR MEJLADRESS ÖVRIGA ÄRENDEN=  info@vivanilla.se

Enligt lag måste du godkänna att vi sparar dessa uppgifter om dig, vilket du samtycker till genom att fullgöra ett köp hos oss.

Vi följer självklart personuppgiftslagen (PUL)

Minderåriga:

Du måste ha fyllt 18 år för att få handla hos oss